ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

RendezvousLogo

ΛΙΣΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΩΝ

ListaXS2

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΗΤΡΩΟΥ ΑΣΘΕΝΗ

Search REC

ΜΗΤΡΩΟ ΜΙΣΘΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Mitroologo1

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ

Anasfalistoi XS2

ΥΓΕΙΑ - ΠΡΟΛΗΨΗ - ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Η διαδικτυακή πύλη «Η Ευρώπη σου» παρέχει στους πολίτες και στις επιχειρήσεις πρακτικές πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά τους και τις προσφερόμενες ευκαιρίες στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παρουσιάζονται κυρίως πραγματικές καταστάσεις διασυνοριακού χαρακτήρα, όπως π.χ. Ευρωπαίοι πολίτες που επιθυμούν να εργαστούν, να σπουδάσουν ή να αναζητήσουν ιατρική περίθαλψη σε άλλη χώρα της Ένωσης.

dark blue el-s

 

Υλικό από την ιστοσελίδα του Σωματείου «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» το οποίο ασχολείται με την άμεση και σωστή αντιμετώπιση των παιδικών ατυχημάτων.

pedtraumalogo

kefiap foodpyramid1

Βρείτε μας στον χάρτη

Xartis PATHOLOG th

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΑΝΑΤΟΜΟΥΣ;
ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ;
ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ;

Η Παθολογική Ανατομική είναι η επιστήμη που βρίσκεται στην καρδιά των εξελίξεων της σύγχρονης ιατρικής.
Οι παθολογοανατόμοι είναι γιατροί που εξετάζουν τους ιστούς, τόσο μακροσκοπικά όσο και στο μικροσκόπιο, καταλαβαίνουν και εξηγούν τα αίτια της ασθένειας, βάζουν τη διάγνωση και αποκαλύπτουν θεραπευτικούς στόχους.
Υπολογίζεται ότι πάνω από το 70% των διαγνώσεων σε ένα νοσοκομείο γίνονται με την καθοριστική συμβολή του Παθολογοανατόμου.
Το Εργαστήριο Παθολογικής Ανατομικής του Γ. Ν. Ξάνθης με υπεύθυνη την παθολογοανατόμο κ. Σοφία Μαυροπούλου, διδάκτορα του ΑΠΘ, ξεκίνησε να λειτουργεί τον Δεκέμβριο του 2006 και υποστηρίζεται από 3 τεχνολόγους/παρασκευαστές και γραμματεία.
Κάθε έτος κατά μέσο όρο εξυπηρετούνται 4.000 ασθενείς του Γ. Ν. Ξάνθης, άλλων νοσοκομείων και ιδιωτικών ιατρείων και εξετάζονται πολλαπλάσια ιστολογικά παρασκευάσματα.
Στόχος μας όλα αυτά τα χρόνια ήταν η βέλτιστη διαγνωστική προσέγγιση με τη χρήση νέων μεθόδων, ενώ σήμερα προγραμματίζουμε την εφαρμογή στο άμεσο μέλλον της πλέον προηγμένης τεχνολογίας.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παθολογικής Ανατομικής, που είναι την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου, σας προσκαλούμε να έρθετε να γνωρίσετε από κοντά τους γιατρούς που βρίσκονται πίσω από το μικροσκόπιο, να μάθετε τί κάνουμε, να δείτε ό,τι βλέπουμε.
Ελάτε στις 5 Νοεμβρίου, από τις 10.00΄ως τις 14.00΄, να σας ξεναγήσουμε στο Εργαστήριό μας, να σας εξηγήσουμε τι κάνουμε, να σας δείξουμε μικροσκοπικές εικόνες και να λύσουμε τις απορίες σας (κατόπιν τηλεφωνικής συνεννοήσεως, τηλ. επικοινωνίας 25413-51615/614).
Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου και ώρα 10.30π.μ. εκδήλωση με θέμα: «Όσα θέλετε να γνωρίζετε για την Παθολογική Ανατομική και ... διστάζετε να ρωτήσετε»

Δρ. Σοφία Μαυροπούλου
Επιμελήτρια Α΄ Γ. Ν. Ξάνθης